header banner
Default

Trumps "store kunngjøring" er en latterlig erklæring


Onsdag la Trump ut en video på sin Truth Social-konto, der han på mystisk vis lovet en «stor kunngjøring» torsdag:

«AMERIKA TRENGER EN SUPERHELT! Jeg kommer med en STOR kunngjøring i morgen» sto det i Trumps innlegg. Med innlegget fulgte en 15-sekunders video som begynte med at Trump så inn i et kamera og sa: «Amerika trenger en superhelt». Videoen viste deretter et tegneseriebilde av Trump i Supermann-drakt.

Meldingen satte i gang heftige spekulasjoner på hva som kunne komme. Både offentliggjøring av hans visepresident til valgkampanjen, eller startskuddet på en kampanje for å bli leder i Representantenes hus ble nevnt, skrev Newsweek onsdag.

Kunstkort

VIDEO:

Torsdag kveld norsk tid slapp Trump en ny video, der han annonserte den store kunngjøringen. Videoen starter med at det skyter lasere ut av øynene på Trump, nok en gang i Supermann-versjon.

– Hallo, alle sammen. Dette er Donald Trump, forhåpentligvis din favorittpresident gjennom hele historien. Bedre enn Lincoln, bedre enn Washington, med en viktig annonsering. Jeg lanserer min første, offisielle Donald J. Trump NFT-samling, her og nå. De kalles «Trump Digital Trading Cards», sier Trump i videoen.

NFTs, eller kryptokunst om du vil, er unike filer som lagres digitalt. Enkelt forklart: Et unikt bevis på eierskap over noe som ikke er fysisk. Eller som Trump forklarer det:

– Du kan samle på digitale Trump-kort, akkurat som baseball-kort eller andre samleobjekter, sier Trump, før han legger til:

– Og her kommer noe av det beste: Med hvert kort følger en automatisk sjanse til å vinne fantastiske premier, som middag med meg. Eller, jeg vet ikke om det er en fantastisk premie, men det er det vi har, sier Trump, før han lister opp resten av premiene:

– Du og en gruppe venner kan spille golf på en av mine vakre golfbaner – og de er vakre. Jeg utfører også møter på Zoom, signerer samleobjekter osv. Vi gjør mye, sier Trump, og legger til:

– Kortene koster 99 dollar (nesten 1000 norske kroner, red.anm.), som ikke høres ut som veldig mye, med tanke på hva du får, sier Trump.

– Kjøp nå før de forsvinner. For de vil forsvinne, lover han, og avslutter med å minne folk på at julen nærmer seg:

– Dette er en fantastisk julegave.

Se videoen her:

– Merkelig

VIDEO:

På spørsmål fra Nettavisen om hva som kan være tanken bak denne kunngjøringen, svarer USA-kommentator hos TV 2, Eirik Bergesen:

– Samtidig som Trump mister det meste av det som er igjen av store donorer, blir tilbudet til basen som fortsatt støtter ham stadig merkeligere. Det er lite igjen av politiske budskap og stadig mer personfokus, på grensen til kultdyrkelse, sier han.

Han er klar på hva han tenker om idéen:

– Jeg har forståelse for at hans trofaste tilhengerne mener han er både misforstått og undervurdert, men dette påfunnet med disse superheltkortene er både merkelig og paradoksalt, siden en politiker som har vunnet 1 av 4 valg er langt unna å være en superhelt. Ikke minst nå som han sliter voldsomt også i partimålinger mot Ron DeSantis, sier Bergesen.

Dette var noe Nettavisen omtalte onsdag: En fersk måling ble en gigantisk nedtur for Trump.

– Det er vanskelig å se hva som skal for å snu denne trenden. Superheltkort er i hvert fall ikke det. Men han tjener jo penger på dette, og det har alltid vært et svært attraktivt biprodukt av hans karriere som politiker, avslutter Bergesen.

Få støttereaksjoner

VIDEO:

Reaksjonene på sosiale medier har ikke latt vente på seg. Fra kjente Trump-støttespillere er det lite støtte å hente i skrivende stund. En av få av som har kommentert dette, er skuespilleren Randy Quaid. Den Trump-vennlige kjendisen skriver:

– Før dagen er omme, kommer president Trump til å si: «Bare tuller! Dere er blitt lurt alle sammen!" og kunngjøre sin visepresident.

Before the day ends, President Trump is going to come out and say, “Just kidding! You’re all punked!” and announce his VP pick.

— Randy Quaid (@RandyRRQuaid) December 15, 2022

Den anonyme «MAGA»-kontoen Proud Elephant, skriver:

– Tanker om Trumps store annonsering denne morgenen? Bommet han på planken her?

– Vi har et land på vei ned i dass, og Donald Trump selger Pokémon-kort. Nei takk, skriver programleder for det konservative nettstedet The Blaze, Chad Prather.

Donald Trump Jr. har ikke tvitret om nyheten i skrivende stund, over fire timer etter slippet, men løfter i stedet frem en annen annonsering fra faren i dag, nemlig hans planer for en «ytringsfrihet i 2024»-kampanje. Med tanke på at man i den videoen utelukkende ser Trump i dress, ikke i tegneutgave med Supermann-kostyme under, er det lite trolig at dette var den store nyheten Trump senior siktet til onsdag.

Latterliggjøres

VIDEO:

I resten av det politiske landskapet er reaksjonene flere og høyere:

– Hvordan er dette ikke en Saturday Night Live-sketsj?, spør Youtuberen An0maly.

– Seriøst, hvis du ga 1000 komitekstforfattere muligheten til skrive hva den store kunngjøringen ville være, ville ingen ha vært i stand til å forutsi et så patetisk blikk inn i denne narsissistens hjerne, skriver New York Times-skribent Kurt Eichenwald.

Demokraten Ted Lieu går også langt i å kritisere idéen om å betale 1000 kroner for et samleobjekt:

– Kjære MAGA-folk. Håper det er klart for dere etter hvert at Donald Trump ikke respekterer dere, og synes dere er noen idioter, skriver han.

Det samme gjør det politiske initiativet The Lincoln Project:

– Donald Trumps store kunngjøring er at han fortsatt tror folk vil gi ham 99 dollar bare fordi han ber om det. Dessverre kan han ha rett, skriver de.

Sources


Article information

Author: Joseph Brown

Last Updated: 1699782003

Views: 1195

Rating: 4.2 / 5 (68 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joseph Brown

Birthday: 1933-11-05

Address: 234 Sergio Knolls, North Johnland, NV 99203

Phone: +4504961135968827

Job: Article Writer

Hobby: Chess, Rowing, Snowboarding, Gardening, Fishing, Painting, Arduino

Introduction: My name is Joseph Brown, I am a strong-willed, expert, resolved, radiant, Gifted, priceless, unwavering person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.